ΥΛΙΚΑ
- 5 μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 50 γραμ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τους πυρήνες.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Κόβουμε το μπούτι κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το κοτόπουλο, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.