ΥΛΙΚΑ
• 4 ώριμες μπανάνες
• 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
• 2 κ. σ. βούτυρο
• 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
• 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
• 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή και τέλεια υφή, βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C για να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με πιρούνι.
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.
Σημείωση: Όσο πιο πολλές φορές το παγώσουμε και το χτυπήσουμε-αφρατέψουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr