ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμ. φαρφάλες
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 150 γραμ. μπρόκολο ωμό χωρισμένο σε φουντίτσες
  • 3 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 10 ελιές
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μακαρονοσαλάτα με μπρόκολο και αυγό, αφήνουμε το καλαμπόκι 15 λεπτά να ξεπαγώσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση που τρέχει. Αφήνουμε να στραγγίσουν και ενώ είναι μέσα στο σουρωτήρι, τα περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φαρφάλες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα καρότα, το μπρόκολο, τα αυγά, τις ελιές, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξίδι. Τα χτυπάμε με πιρούνι και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.