ΥΛΙΚΑ

  •     1 συσκευασία σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     12 ντοματίνια κομμένα στη μέση (βελανίδια)
  •     1 ντομάτα τριμμένη
  •     2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  •     4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     1/2 φλ. ελιές φιλέτο
  •     1 συσκευασία τόνος σε νερό
  •     2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •     1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
  •     λίγο αγουρέλαιο
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 ‘.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 3-4 ‘σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8’.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.

Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.