ΥΛΙΚΑ

• 125 γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη

• 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 20 γρ. κακάο

• 3 ασπράδια αυγών (105 γρ.)

• 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για 20 μακαρόν. Προετοιμασία: 20 λεπτά. Μαγείρεμα: 12-15 λεπτά

Απαραίτητος εξοπλισμός: μίξερ χειρός, μίξερ ηλεκτρικό, λαμαρίνα ή άλλο ρηχό ταψί, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κορνέ ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάμε δυνατά τα υλικά για 1 λεπτό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 βαθμούς C. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. Ενώνουμε προσεκτικά με το μείγμα του αμυγδάλου.

Βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ, χωρίς μύτες, και σχηματίζουμε στο ταψί 20 μακαρόν, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόν να κρυώσουν ελαφρά. Τα ξεκολλάμε προσεκτικά.

Αυτό το ξέρατε; Για να είναι λεία εξωτερικά τα μακαρόν, σαν να είναι γλασαρισμένα, η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ ελαφριά. Η μαρέγκα λοιπόν πρέπει να “πέσει” όταν προσθέσουμε το μείγμα του αμύγδαλου.