ΥΛΙΚΑ

• 4 μήλα

• 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.σ. ζάχαρη

• 1 πρέζα αλάτι

• 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά

• 1 ποτήρι μπύρα ξανθιά

• 2 αυγά

• 30 γρ. βούτυρο λιωμένο

• 1 κ.σ. ρούμι

• ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

• Ζάχαρη, μέλι, κανέλα, τριμμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Στη συνέχεια βουτάμε τις ροδέλες του μήλου στο μείγμα και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή περιχύνουμε μέλι τους λουκουμάδες και προσθέτουμε κανέλα και τριμμένα καρύδια.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images