ΥΛΙΚΑ
• 4 μήλα
• 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
• 1 ποτήρι μπύρα ξανθιά
• 2 αυγά
• 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 1 κ.σ. ρούμι
• ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
• Ζάχαρη, μέλι, κανέλα, τριμμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βουτάμε τις ροδέλες του μήλου στο μείγμα και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή περιχύνουμε μέλι τους λουκουμάδες και προσθέτουμε κανέλα και τριμμένα καρύδια.
Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images