ΥΛΙΚΑ

  • 2 κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. χούμους
  • 2 κ.σ αλεσμένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης (ή ωμό αμύγδαλο)

Για το χούμους

  •     2 μαγειρεμένα ρεβίθια
  •     1-3 σκ. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλετε)
  •     4 κ.σ. ταχίνι
  •     6 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  •     2 πρέζες κύμινο
  •     2 πρέζες γλυκιά πάπρικα
  •     Αλάτι, πιπέρι
  •  2-3 κ.σ νερό (για πιο κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το χούμους χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβίθια. Εάν όχι τότε βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβίθια να μουλιάζουν σε νερό. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της εστίας, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν. Σουρώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα μεταφέρουμε στον μπλέντερ, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το λιγκουίνι λαχανικών πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε όλα  στο μαντολίνο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.

Σε καυτό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πέσει όγκος των λαχανικών και να μοιάζουν με ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους.

Ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε σε πιάτα τα λιγκουίνι λαχανικών με χούμους. Πασπαλίζουμε τα λιγκουίνι λαχανικών με ξηρούς καρπούς.