ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

• 1½ (278 γρ.) συσκευασία μπισκότα γεμιστά

• 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)

Για την κρέμα λεμόνι

• 300 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 ζαχαρούχο γάλα

• χυμό από 2 λεμόνια

• ξύσμα από 2 λεμόνια. 1 κ.γλ. ζελατίνη

• 1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα και βγάζουμε την κρέμα από το εσωτερικό τους. Τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη. Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί για να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.

Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ για τη lemon pie με μπισκότο. Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά. Το στρώνουμε στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά.

Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα. Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με  μπισκότα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr