ΥΛΙΚΑ

• 500 γρ. λαζάνια

• σάλτσα ντομάτας

•  μοτσαρέλα φρέσκια και ξηρή κι ότι άλλο τυριά τριμμένα επιθυμείτε

Για τη μπεσαμέλ

• 1 λίτρο γάλα

• 4 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 αβγό (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 σκ. σκόρδο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

• 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

• Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την μπεσαμέλ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί στη μπεσαμέλ.

Για την σάλτσα

Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Σύνθεση

Στήνουμε τα λαζάνια με την σάλτσα και τα τυριά βάζοντας αρχικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 35×25, 2 κουταλιές μπεσαμέλ και αλείφουμε την επιφάνεια ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα για να ακουμπήσουμε τα λαζάνια. Στη συνέχεια απλώνουμε 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε τα λαζάνια. Συνεχίζουμε πάλι με 2 κουταλιές μπεσαμέλ και προσθέτουμε την κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας καθώς και τριμμένη ξηρή κι αν επιθυμούμε κι άλλα τριμμένα τυριά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια. Καλύπτουμε την επιφάνεια με σάλτσα ντομάτας και τριμμένα τυριά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο στους 200ο βαθμούς για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 5 λεπτά περίπου.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images