ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 700 γραμ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • 1 πράσο
  • 300 γραμ. μανιτάρια
  • 400 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γραμ. έμμενταλ τριμμένο
  • 250 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • μαϊντανό
  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • Σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ακουμπάμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει το νερό.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε σε δόσεις το σπανάκι, σοτάρουμε για λίγο ίσα να μαλακώσει και να πέσει ο όγκος του και αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε μία στρώση λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού.

Από πάνω απλώνουμε σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε διάσπαρτα λίγη ποσότητα σπανάκι, μανιτάρια και τυριά.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα ίδια υλικά.

Στην τελευταία στρώση, βάζουμε πάνω απ’ τα λαζάνια σάλτσα ντομάτας και μπόλικη μοτσαρέλα.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο C. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό.