Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. σπανάκι, πλυμένο
  • 150 γρ. κρεμα γάλακτος
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 400 γρ φέτα
  • 4 αυγά
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 9 φύλλα λαζάνια

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
  • Σοτάτουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος χοντροσπάμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 40 x 40 εκ.
  • Στρώνουμε τη βάση με τα μισα λαζάνια
  • Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το τηγάνι
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα λαζάνια
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά

Τip: Μπορείτε να το ψήσετε το φαγητό κι αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και 20 μέρες.