Υλικά
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 350 γρ. σπανάκι, πλυμένο
- 150 γρ. κρεμα γάλακτος
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 400 γρ φέτα
- 4 αυγά
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κγ πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
- 9 φύλλα λαζάνια
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
- Σοτάτουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι.
- Το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος χοντροσπάμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 40 x 40 εκ.
- Στρώνουμε τη βάση με τα μισα λαζάνια
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το τηγάνι
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα λαζάνια
- Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
Τip: Μπορείτε να το ψήσετε το φαγητό κι αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και 20 μέρες.