ΥΛΙΚΑ
• 1½ κιλό μοσχάρι (σπάλα)
• 3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
• 5 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
• 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς
• 2 κλωνάρια σέλερι
• 5 κ.σ. αλεύρι
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φλ. ζωμό κρέατος ή νερό
• 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
• 1 δαφνόφυλλο
• κατά βούληση αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες. Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια. Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr