ΥΛΙΚΑ

  • 1½ φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γραμ. τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πουτίγκα με τσουρέκι που περίσσεψε, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα αυγά σε μπολ. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό σκεύος, κατάλληλο για τον φούρνο, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα σιγά σιγά.

Βάζουμε το σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπενμαρί φούρνου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.