ΥΛΙΚΑ
• 4 πατάτες
• 4 μελιτζάνες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 1 δαφνόφυλλο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες, πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα. Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr