ΥΛΙΚΑ

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (merenda, noutella, κλπ)
  • 8 μπισκότα γεμιστά
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. γάλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • λίγο κακάο
  • 1/2 φλ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • σιρόπι σοκολάτας
  • φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις γεμιστές αυγοφέτες με σοκολάτα και μπισκότα, θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα. Αλείφουμε τις 4 φέτες ψωμί με πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο μπισκότο.

Σκεπάζουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμί και κλείνουμε τα σάντουιτς. Αραδιάζουμε τα σάντουιτς σε ταψί.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Περιχύνουμε τα σάντουιτς στο ταψί. Αναποδογυρίζουμε τα σάντουιτς και αφήνουμε να απορροφήσουν για 10′ το υγρό μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσουν. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε τρίγωνα. Πασπαλίζουμε τα μισά με άχνη και τα άλλα μισά με κακάο.

Βάζουμε σε πιάτο 1 τρίγωνο με άχνη και 1 τρίγωνο με κακάο και πασπαλίζουμε με φουντούκια, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε με ώριμες φράουλες.