ΥΛΙΚΑ

• 70 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 2 πρέζες αλάτι

• 60 γραμ. βούτυρο

• 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

• 100 γραμ. πικρή σοκολάτα

• 2 μεγάλα αυγά

• 200 γραμ. ζάχαρη

• 2 κ.γλ. υγρή βανίλια

• 150 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα

• 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα εύκολα μπράουνις με καραμέλα (brownies), προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι.

Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Αφήνουμε για 5-10΄να κρυώσουν.

Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι 24×24 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4-5΄ να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τις σοκολάτες και απαλά με μία σπάτουλα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και αναδιπλώνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψάκι.

Με ένα κουταλάκι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια  κουταλιές από καραμελωμένο ζαχαρούχο. Ψήνουμε για 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr