ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς (ελιά ή λάπα)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. φρυγανιά
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. νερό παγωμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα παρμεζάνας:
- 450 ml γάλα
- 150 γραμ. παρμεζάνα
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- πιπέρι λευκό, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, το νερό, το λάδι την ντομάτα και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι (αφού το έχουμε στραγγίξει με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά) και ανακατεύουμε τα υλικά καλά. Δεν προσθέτουμε αλάτι μέσα στον κιμά παρά μόνο από πάνω καθώς ψήνουμε κι αυτό γιατί δε θέλουμε να βγάλει τα υγρά του. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τρεις ώρες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα, σε χαμηλή φωτιά, για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
Για την κρέμα παρμεζάνας:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με την κρέμα παρμεζάνας και συνδυάστε τα με πατάτες τηγανιτές, καλαμπόκι, ρύζι, χόρτα ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει!