ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες (σ.σ. υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 5 ντοματάκια ή δυο μεγάλες ντομάτες
  • μανιτάρια πλευρώτους
  • 3-4 κ.σ. καλαμπόκι
  • 2 φλ. βρασμένα ρεθύθια (σ.σ. υπάρχουν έτοιμα σε καταστήματα Βιολογικών)
  • χοντρό αλάτι
  • λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμα βρασμένα ρεβύθια, πρέπει από την προηγούμενη το βράδυ να βάλετε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι και να τα αφήσετε. Την επομένη και αφού τα ξεπλύνετε καλά, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα τρίβετε με αλάτι για να φύγουν οι φλούδες τους. Στη συνέχεια τα βάζετε στην κατσαρόλα για να βράσουν γύρω στα 20 με 25 λεπτά. Στην αρχή της βράσης πρέπει να τα ξαφρίζετε.

Πλένετε το μπρόκολο και βάζετε τις τουφίτσες στο ταψί. Ρίχνετε, στη συνέχεια τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια πλευρώτους, τα ρεβύθια, το καλαμπόκι, τα κρεμμύδια και κόβεται ροδέλες τις ντομάτες. Εαν δεν έχετε φρέσκιες ντομάτες χρησιμοποιείστε κονσέρβα με ολόκληρα ντοματάκια.  Ρίξτε χοντρό αλάτι, αναλόγως πόσο αλμυρό θέλετε το φαγητό σας και φρέσκο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά- καλά τα υλικά και στο τέλος προσθέστε το λάδι, περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ. Εάν θέλετε περισσότερο είναι θέμα γούστου.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο στους 200c για περίπου 35 λεπτά . (Προσοχή: Μπορεί να χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη ώρα μαγειρέματος αναλόγως το φούρνο).

Στη συνέχεια αφήνετε για πέντε λεπτά να σταθεί το φαγητό εκτός φούρνου και σερβίρετε. Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε πάνω από τα λαχανικά σας και λίγο μπαλσάμικο.

Υ.Γ.: Εάν σας αρέσουν μπορείτε στη συνταγή να προσθέσετε και πολύχρωμες πιπεριές