ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα άγριο λαβράκι με το δέρμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο με την φλούδα (ψημένα σε λάδι)
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το λαβράκι με ντοματίνια, τυλίγουμε τα σκόρδα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30′ στους 180ºC.

Εναλλακτικά ψήνουμε τα σκόρδα με την φλούδα τους καλυμμένα με ελαιόλαδο. Αφού κρυώσουν, τα ζουλάμε και παίρνουμε την κρέμα τους. Προσθέτουμε τα βότανα και το αλατοπίπερο.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το βούτυρο και την κρέμα σκόρδο με μυρωδικά, σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5′.

Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του ψαριού. Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε ζεστάνει καλά, τοποθετώντας τα φιλέτα με την πέτσα στο καυτό σκεύος. Μετά από 4′-5′, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα άγριο λαβράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3′-4’επιπλέον.

Ισομοιράζουμε στα πιάτα τα ντοματίνια βουτύρου και τοποθετούμε επάνω το λαβράκι με τη πλευρά του δέρματος προς τα πάνώ. Σερβίρουμε αμέσως.