Ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης μας δίνει την πιο εύκολη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

• 10 μεγάλες γαρίδες

• 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο

• 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ

• 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες

• 1 σφηνάκι ούζο

• 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ

• 1 κ.γ. πάπρικα

• 1 κ.γ. ξερό δυόσμο

• 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό

• 2 κ.σ. πέστο λιαστής ντομάτας

• Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τις σβήνουμε με ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ τις αφαιρούμε και τις κρατάμε ζεστές. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε πάπρικα, τον ζωμό από τον κύβο λαχανικών, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Θέλουμε το κριθαρότο να είναι ρευστό και το κριθαράκι να είναι al dente. Προσθέτουμε τις γαρίδες και 2 κ.γ. πέστο λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το κριθαρότο να βράσει για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr