ΥΛΙΚΑ
• 300 γραμ. κριθαράκι χοντρό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 τρυφερά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
• 250 γραµ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 6 ντοματίνια κομμένα
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος Light
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι το βράζουμε και το στραγγίζουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασε το κριθαράκι για να αραιώσουμε τη σάλτσα λαχανικών αν την θέλουμε πιο ρευστή. Ραντίζουμε το κριθαράκι με 2 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα πλασωτέ (πλακερό) και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3′ να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 3-4′. Τέλος, ρίχνουμε τις ντομάτες και σοτάρουμε 2′ σε δυνατή πάντα φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 1′.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα και αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα λαχανικών προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. Τυρί τριμμένο κατά βούληση, του ταιριάζει πολύ.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr