Είναι ίσως η πιο ντελικάτη συνταγή για να απολαύσετε βελούδινα αυγά σκραμπλ για πρωινό ή για brunch. Για να έχουν κρεμώδη υφή, θέλουν ανακάτεμα λίγων λεπτών και αντικολλητικό σκεύος.
ΥΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• 1 κ.σ. καλό βούτυρο
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο σχοινόπρασο
Για το σερβίρισμα
• φρυγανισμένο ψωμί
• ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να γίνουν τα scrambled eggs (αυγά σκραμπλ) κρεμώδη με βελούδινη υφή χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό.
Σπάμε τα αυγά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε λεπτά κομμάτια. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις γωνίες. Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τραβάμε τα αυγά από την φωτιά.
Ανακατεύουμε μερικές φορές αυγά σκραμπλ εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε τα scrambled eggs στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄ μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε στη φωτιά τα αυγά που αρχίζουν να πήζουν. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστά και κρεμώδη τα αυγά σκραμπλ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr