ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στο 1 ½ κιλό
- 2 καρότα μέτρια
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 2 μπαστουνάκια σέλερι, τα φύλλα μόνο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
Για τη σούπα:
- 250 γραμ. ρύζι γλασέ
- 2 ½ λίτρα ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 4 κλωναράκια σέλερι
- αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 4 κρόκους μεγάλων αβγών
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει όλα τα υλικά και βράζουμε για 40 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.
Για τη σούπα:
Σουρώνουμε το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο σε μία άλλη κατσαρόλα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι, τα λαχανικά, το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το λεμόνι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
Παίρνουμε λίγο ζωμό απ’ τη σούπα και τον προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά-σιγά πίσω στη σούπα, καθώς ανακατεύουμε διαρκώς.
Σερβίρουμε αμέσως