Αν μάλιστα την προηγούμενη ημέρα έχετε μαγειρέψει κοτόπουλο και περίσσεψε αξιοποιήστε τα περισσεύματα κοτόπουλου και δημιουργήστε μια πεντανόστιμη και άκρως γκουρμέ σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

• 6 πατάτες μέτριες

• 1/2 κοτόπουλο βρασμένο ή δυο φιλέτα στήθος κοτόπουλο

• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 4 πολύ τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

• 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

• 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

• 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

• 1 φλ. μαγιονέζα light

• 1/2 φλ. ελαιόλαδο

• 1 λεμόνι (χυμό)

• 2 κ.σ. ξίδι

• αλάτι, πιπέρι

Για τα τραγανά τσιπς

• 6 πολύ λεπτές αραβικές πίτες

• πάπρικα γλυκιά

• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε πρώτα τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ, να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο οι πατάτες είναι ζεστές ώστε να ρουφήξουν γεύσεις κι αρώματα. Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.

Ανοίγουμε τις πίτες από τη συσκευασία. Τις κόβουμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια. Τις ανοίγουμε στη μέση (είναι διπλή σε κάθε κομμάτι). Ζεσταίνουμε κατσαρόλα βαθιά με ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια πίτας και κάνουμε βαθύ τηγάνισμα για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσώσουν. Αμέσως τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.

Σερβίρουμε την κρύα κοτοσαλάτα σε μπολ με μπόλικα τσιπς τραγανής πίτας με πάπρικα. Μην αφήσετε τις πίτες να ροδίσουν πολύ στο λάδι γιατί αφού τις βγάλετε συνεχίζουν να ψήνονται για 1′-2′ με την θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει με αποτέλεσμα να σκουρύνουν πολύ. Ανοιχτόχρωμες και τραγανές είναι απολαυστικές. Αν περισσέψουν, πράγμα απίθανο, τις φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανές για αρκετές ημέρες.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr