ΥΛΙΚΑ
• 1 μικρό κοτόπουλο γύρω στα 1.300 γραµ. (σε μερίδες)
• 1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
• 1/2 φλ. ξύδι
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 φλ. τριμμένες ντομάτες
• αλάτι
• πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα καθαρίζουμε τις μπάμιες και αφού τις αφήσουμε στο ξύδι ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις μπάμιες. Τις στεγνώνουμε από το ξύδι και τις ξεπλένουμε. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπα ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε τις μπάμιες για 3-4΄. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την τριμμένη ντομάτα κι αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 35΄. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 15′ επιπλέον μέχρι να μείνει με λίγη μελωμένη σάλτσα το κοτόπουλο και να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά. Η λίγη σάλτσα του πρέπει να είναι μελωμένη και πυκνή. Αφήστε τις ζουμερές μπάμιες με το κοτόπουλο να σταθούν για 15′ αφού τις βγάλετε από το φούρνο κι απολαύστε τες.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr