ΥΛΙΚΑ
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένες ντομάτες λιαστές
• 1 κουταλάκι του γλυκού Θυμάρι
• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• 4 – 6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
• 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
• 1 κουταλιά κορν φλάουερ
• Μαϊντανός ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάλτε λάδι και βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις λιαστές τομάτες και το θυμάρι. Σοτάρετε για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να μειωθεί για 3-4 λεπτά. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 30-45 λεπτά.
Σε ένα μπολ μίξης, ανακατέψτε το Φιλαδέλφεια, το κορν φλάουερ και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά, ή έως ότου η σάλτσα είναι ελαφρά παχιά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε το με ζεστό ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά ή λαχανικά στον ατμό.
Από την Γκέλυ Καλουτά