Γίνεται χωρίς φύλλο, με λαχανικά, τυριά και κρέμα γάλακτος. Μπορείτε επίσης να τη φτιάξετε και με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε.
ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 500 γραμ. ζωμό κρέατος
• 400 γραμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο μαδημένο σε ίνες
• 8 πατάτες μέτριες
• 2 καρότα τριμμένα
• 200 γραμ. γραβιέρα πικάντικη (τριμμένη)
• 1 φλ. αρακά
• 1 φλ. καλαμπόκι
• 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
• 3 σκ. σκόρδο
• 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (ή γλυκιά)
• 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 100 γραμ. επιπλέον τριμμένα κίτρινα τυριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C για να ψήσουμε την κοτόπιτα χωρίς φύλλο. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το ζωμό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 5΄. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες ώστε να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο βαθύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τον αρακά και τη γραβιέρα. Αφαιρούμε το σκόρδο. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 35΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για επιπλέον 10΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα σερβίρουμε.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr