ΥΛΙΚΑ
• 4 χωριάτικα λεπτά φύλλα για πίτα
• 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
• 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
• 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
• 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
• 1½ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
• 1/2 φλ κασέρι τριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.
Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.
Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
Αδειάζουμε τη γέμιση για την κοτόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα πάνω και κάτω.
Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς C για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr