ΥΛΙΚΑ
• 1.000. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
• 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
• 1-2 κ. σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
• 1 κ. σ. μέλι
• 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 2 καρότα κομμένα ροδέλες
• 1 κ. σ. Worcestershire sauce
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3-4 κόκκους μπαχάρι
• 1 κ. γλ. κανέλα
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε και το κρέας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τα καρότα, τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, το ποτήρι το κρασί, την Worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι, το μέλι. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.
Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, ή κριθαράκι ή χοντρά μακαρόνια, και πασπαλίζετε με τυρί για μακαρόνια.