ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 καρότο τριμμένο
• 1 δαφνόφυλλο
• 1 ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 φλ. κεφαλοτύρι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοφτό μακαρονάκι με κιμά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.
Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr