ΥΛΙΚΑ
• 2 φλυτζάνια κομμένο πράσο, λευκό και ανοιχτό πράσινο
• 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
• 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού κορν Φλάουερ
• Αλάτι
• 6 κουταλιές βούτυρο, σε κύβους
• 4 αυγά, χωρισμένα
• 1/2 φλυτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
• 1 φλυτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• Μοσχοκάρυδο
• Πιπέρι
• 1 1/2 φλυτζάνια ζαμπόν κομματάκια
• 3/4 φλυτζάνι τριμμένο μαλακό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο 30 έως 40 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε ένα μπλέντερ ή μ’ ένα πιρούνι σε πολύ μικροσκοπικά κομμάτια. Προσθέστε ένα αυγό και ανακατέψτε το μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη (Η ζύμη μπορεί επίσης να γίνει σε μπλέντερ).
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε έναν κύκλο 30 εκ. Τοποθετήστε την στη φόρμα (χρησιμοποιείστε ένα βαθύ ταψί 30 εκ. και πιέστε για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα). Καλύψτε τις άκρες και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ενώ η ζύμη κρυώνει, ανακατεύουμε τη κρέμα και το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα τρία αυγά. Προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε ομοιόμορφα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφαιρέστε το κις από το ψυγείο και απλώστε το μίγμα πράσου και κρεμμυδιού ομοιόμορφα πάνω στη βάση. Πασπαλίστε το ζαμπόν και μετά το τυρί πάνω από τα πράσα και τα κρεμμύδια. Ρίξτε το μίγμα και τοποθετήστε το κις στο φούρνο. Ψήστε περίπου 25 με 30 λεπτά. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!