ΥΛΙΚΑ
• 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
• 4 καθαρισμένες γαρίδες
• 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 2 κ.σ. σουσαμέλαιο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 χρωματιστές πιπεριές (όλα τα χρώματα)
• 1 φλ. λίγα φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα ψιλά πράσινα αρακά
• 4 φλ. βρασμένο ρύζι
• 3 αβγά
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο σχοινόπρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κινέζικο τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο, γαρίδες και λαχανικά, ψιλοκόβουμε πρώτα το φιλέτο και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη σόγια και το σουσαμέλαιο. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 15′.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο για 4′-5′. Το βγάζουμε σε πιάτο και το διατηρούμε ζεστό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2′. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε τρύπα στο φαγητό και σπάμε μέσα τα αυγά. Ανακατεύουμε τοπικά τα αυγά να αναμειχθούν. Μετά σπάμε σε κομμάτια το μαγειρεμένο αυγό και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.