ΥΛΙΚΑ

• 2 φλιτζάνια αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

• 1+1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

• 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

• 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

• 1 βανίλια

• 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

• Ξύσμα από ένα λεμόνι

• Προαιρετικά τρίψτε ένα μήλο. (σ.σ. Αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι κάνει διαφορά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία φόρμα για κέικ 25εκ. και ρίξτε μέσα το μείγμα. Ψήστε το κέικ στους 180ο βαθμούς για 35’με 40’ στις αντιστάσεις (εξαρτάται από τον φούρνο).

Σημείωση: Μην ανοίξετε τον φούρνο στη διάρκεια του ψησίματος. Στα 35’ ελέγξτε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό το γλυκό σας είναι έτοιμο αν όχι συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5’.

Μόλις το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε να «ηρεμήσει» δέκα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε. Αν θέλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!

Tip: πριν ξεκινήσετε ανάψτε και τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.