ΥΛΙΚΑ
• 4 κρόκους από μεγάλα αυγά
• 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κ.σ. καυτό νερό
• 1 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
• 450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
• 40 γραμ. λικέρ γκράν μαρνιέρ ή κουαντρό
• 50 γραμ. ξανθή σταφίδα
• κακάο
• άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ σεμιφρέντο, βάζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 45΄να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Τις ξαναβάζουμε στο φλιτζάνι και προσθέτουμε το λικέρ.
Σε μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, τη 1 κ.σ. βραστό νερό και την υγρή καραμέλα. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τις σταφίδες με το λικέρ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Ενσωματώνουμε με σπάτουλα την κρέμα στα αυγά με απλές κινήσεις να μην χάσουμε τον όγκο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση και παγώνουμε για μια νύχτα.
Βυθίζουμε σε μπολ με βραστό νερό την φόρμα και αναποδογυρίζουμε το κέικ σεμιφρέντο. Πασπαλίζουμε με πολύ κακάο και λίγη άχνη. Θα μοιάζει απέξω σαν κανονικό κέικ και μέσα είναι υπέροχο σεμιφρέντο.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr