ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμ. βούτυρο
- 250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γραμ. χυμό ρόδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
- 100 γραμ. λευκή σοκολάτα
- 60 γραμ.βούτυρο
- 120 γραμ. τυρί κρέμα
- 120 γραμ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε με μία μαρίζ σιλικόνης ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξαναχτυπάμε.
Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το κάθε αυγό για να προσθέσουμε το επόμενο.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό ρόδι, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γραμ. αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γραμ.) προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα (που έχουμε καλύψει με βούτυρο και αλεύρι) για κέικ 22×10 εκ. και ισιώνουμε με την κουτάλα την επιφάνειά του.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Στη μία ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί. Αν δούμε ότι δεν βγαίνει καθαρή τότε ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και στο τέλος ενσωματώνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Αφού το κέικ έχει κρυώσει εντελώς το κόβουμε στη μέση και περνάμε μια λεπτή στρώση από το γλάσο και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.