Το κέικ μαρμπέ έχει και βανίλια και σοκολάτα και αμυγδαλόψιχα και τελικά γίνεται ένα γλυκό σκέτος πειρασμός και τους μεγάλους, που το απολαμβάνουν με τον ίδιο ενθουσιασμό!

ΥΛΙΚΑ

• 200 γρ. άχνη ζάχαρη

• 4 αυγά

• 350 γρ. αλεύρι + 1 κ. σ. για τη φόρμα

• 200 γρ. βούτυρο + 2 κύβοι για τη φόρμα

• 80 γρ. λεπτοκομμένη αμυγδαλόψιχα

• 120 γρ. κρέμα γάλακτος

• 1 φακελάκι μαγιά

• 3 κ. σ. κακάο

• 2 φακελάκια ζάχαρη με άρωμα βανίλιας

Για 6 άτομα. Προετοιμασία: 35 λεπτά. Μαγείρεμα: 45-50 λεπτά

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορθογώνια φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε τη φόρμα

Βάζουμε τη φόρμα για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Μαλακώνετε τους κύβους από το βούτυρο με τα χέρια και αλείφουμε καλά τα τοιχώματα της φόρμας. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τη φόρμα με 1 κουταλιά αλεύρι.

Φτιάχνουμε τη ζύμη

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Προθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αμύγδαλα, την κρέμα και τη μαγιά. Χτυπάμε καλά για να μην σβολιάσει η ζύμη.

Αρωματίζουμε τις δύο ζύμες

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μπολ. Στο ένα, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Στο άλλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C. Ρίχνουμε την κίτρινη ζύμη στη φόρμα. Προσθέτουμε την καφέ ζύμη επάνω στην κίτρινη. Με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε ελαφρά τις δυο ζύμες. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς C. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι. Αν είναι στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.