ΥΛΙΚΑ
- 80 γραμ. σταφίδες ξανθές
- 60 γραμ. ουίσκι
- 265 γραμ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 410 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 185 γραμ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 120 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
Για την σάλτσα Μπάτερσκοτς
- 100 γραμ. βούτυρο αγελάδας
- 175 γραμ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλική
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο ουίσκι για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας έπειτα τα αυγά, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις σταφίδες με το ουίσκι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα, χωρητικότητας περίπου 1,5 λίτρων.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C και ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά. Περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
Για την σάλτσα Μπάτερσκοτς
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να βράζει, αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε το κέικ
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το περιχύσουμε με την μπάτερσκοτς.