Πιο συγκεκριμένα η παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου έρχεται από την ταβέρνα Παράγκα στο ορεινό χωριό, Απόλλωνα της Ρόδου.

ΥΛΙΚΑ

• 1½ κιλό κατσίκι (σε μερίδες)

• 1 φλ. ελαιόλαδο

• 2 κρεμμύδια ξερά (χοντροκομμένα)

• 1 κ.σ. κοφτή αλάτι

• 1 κ.σ. κοφτή πιπέρι

• 1 κ.σ. κύμινο

• 1 ξυλάκι κανέλας

• 5-6 κόκκους μπαχάρι

• 1 φύλλο δάφνης

• 4 – 5 σκ. σκόρδο

• 1 φλ. χυμό ντομάτας (ή τριμμένη ντομάτα)

• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

• 1/2 φλ. κρασί

• 1/2 φλ. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αυτό το κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο, είναι το παραδοσιακό στιφάδο της Ρόδου και είναι μία εύκολη συνταγή με σάλτσα μοναδική.

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια. Αν έχετε χρόνο αφήστε τα υλικά να σταθούν για 30΄στη λεκάνη.

Μετά, βάζουμε όλα τα υλικά με τα υγρά τους στο πήλινο τσουκάλι. Σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς °C και 1 ώρα στους 150 βαθμούς °C,  μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και όλα τα υλικά να γίνουν μια υπέροχη σάλτσα δεμένη και πυκνή.

Αν έχετε ξυλόφουρνο το βάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία όλη την νύχτα.

Καλή σας όρεξη!

Για περισσότερα μπείτε στο www.argiro.gr