ΥΛΙΚΑ

• 500 gr σπαγγέτι Νο 7

• 250 gr μπέικον, κομμένο σε χοντρά κυβάκια

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 5 κρόκους αυγών

• 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

• 1 σκ. σκόρδο

• αλάτι

• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο για να το αρωματίσει. Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το μπέικον, που το  σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το μισό φλιτζάνι παρμεζάνα και προσθέτουμε μία κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών, που βράζει.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την ξαναβάζουμε στην φωτιά. Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά μέσα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το ψημένο μπέικον και αμέσως μετά το μείγμα των αυγών με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε αμέσως για να ενσωματωθούν  με το σπαγγέτι και να μην ψηθούν τα αυγά.

Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους αγαπάτε τις πιο καυτερές γεύσεις, σας προτείνουμε να σωτάρετε, μαζί με το μπέικον, και μία καυτερή πιπερίτσα.