ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. κανταΐφι
- 400 γραμ. τυρί τύπου Philadelphia (οτιδήποτε μαλακό)
- 100 γραμ. γάλα
- 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 200 γραμ. νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το ξεδιπλώνουμε με τα χέρια.
Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε έτσι ώστε να βραχεί όλο το υλικό.
Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σ΄ ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
Το απλώνουμε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και το σιροπιάζουμε.
Σερβίρουμε μόλις το κανταΐφι ρουφήξει όλο το σιρόπι . Αν θέλετε προσθέστε από πάνω τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα .