ΥΛΙΚΑ
• 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
• 1 δαφνόφυλλο
• 2-3 κόκκους μπαχάρι
• 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 500 γραμ. σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μακαρόνια με χταπόδι, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μπουκιές το χταπόδι. Το προσθέτουμε στο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3΄-4΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35΄-40΄, έως ότου να μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία..
Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 2΄ και σερβίρουμε.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr