ΥΛΙΚΑ

• 5 αυγά

• 1 κούπα ζάχαρη

• ½ σφηνάκι κονιάκ

• 1 ½ κούπα αλεύρι

• 1 βανίλια

• Λίγο αλάτι

• 375 γρ. κουβερτούρα

• 250 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι, που έχουμε ήδη κοσκινίσει. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα, που την έχουμε τεμαχίσει και την ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μία φόρμα 25cm και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε πάνω κάτω στους 180ο για 18 λεπτά.

TIP

Μπορείτε να «παίξετε» με τη γεύση της σοκολάτας, προσθέτοντας ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή επιλέγοντας κάθε φορά κι ένα διαφορετικό λικέρ!

Καλή απόλαυση!