Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εκτός από καταπληκτική μαγείρισσα είναι και κορυφαία ζαχαροπλάστης. Τα παγωτά της είναι εξαιρετικά και ποτέ δεν σταματάς στο ένα κομμάτι.
ΥΛΙΚΑ
• 150 γραμ. βούτυτρο
• 4 κ.σ. κακάο
• 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 100 γραμ. φουντούκια
• 100 γραμ. ζάχαρη
Για το παγωτό
• 700 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη
• 400 γραμ. πραλίνα
• 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 100 γραμ. φυστικοβούτυρο
• 150 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τούρτα παγωτό πραλίνα, λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη βάση της τούρτας σε φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, την πραλίνα, το ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο. Τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′ και μετά στη δυνατή να σφίξει το μίγμα. Το αδειάζουμε στην παγωμένη έτοιμη φόρμα. Το βάζουμε κατάψυξη για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει και να κόβεται.
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε να ντυθούν με την καραμέλα. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα. Αφού κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια για να γαρνίρουμε την τούρτα.
Λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα παγωτό, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με λιωμένη χλιαρή σοκολάτα. Αμέσως παγώνει και σφίγγει. Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και αν θέλουμε στολίζουμε την τούρτα με διάφορα μπισκότα και σοκολατάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr