ΥΛΙΚΑ
• 1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
• 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη σε μικρά κυβάκια ή πολτοποιημένη)
• 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
• 2 ντομάτες (τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη)
• 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 5 αυγά
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• Πιπέρι (κατά βούληση)
• 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
• 100 γρ. φέτα (συν έξτρα για το σερβίρισμα)
• 80 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα τοματίνια. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια ένταση να δέσει η σάλτσα. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά για να μαγειρευτεί το αυγό, αλλά να παραμείνει βελούδινο. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με έξτρα θρυμματισμένη φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr