ΥΛΙΚΑ

Για την Βάση

• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 100 γρ. άχνη ζάχαρη

• 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, σε κύβους

• 1 αυγό

• 1 κ.σ. νερό και άλλη μία, αν χρειαστεί

Για την Κρέμα και την επικάλυψη

• 1.5 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο

• 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

• 30 γρ. νερό

• 1 αυγό

• 10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη (1 φακελάκι)

• 350 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

• 5 βερίκοκα

• φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η Βάση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και τη στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 22 εκ. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Η Κρέμα

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ το αβγό έως ότου αφρατέψει και ρίχνουμε το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να κρυώσει το μείγμα. Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Κατόπιν στύβουμε την ζελατίνα την ζεσταίνουμε με λίγο νερό  ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα αβγού, 3 κ.σ. από τη μαρμελάδα και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια απλώνουμε στη ζύμη την υπόλοιπη μαρμελάδα, γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με τα βερίκοκα και τα φιστίκια.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr