Και το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει την πιο λαχταριστή Πάστα Φλώρα και μας προτείνει να την απολαύσουμε είτε με τον καφέ μας είτε στο πρωινό αλλά να την  δώσουμε και στα παιδιά μας.

ΥΛΙΚΑ

• 125 γραμ. φουντούκι ή αμύγδαλο αλεσμένο σε πούδρα

• 125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ

• 125 γραμ. ζάχαρη

• 125 γραμ. βούτυρο (μαλακό – σε θερμοκρασία δωματίου) 2 -3 πρέζες κανέλα

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 κρόκο από μεγάλο αυγό

• 1 ½ φλ. μαρμελάδα (κατά προτίμηση από κόκκινα φρούτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς για να ψήσουμε την Πάστα Φλώρα. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση).

Βάζουμε στο μπλέντερ το φουντούκι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και το βάζουμε σε λειτουργία, φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά. Το βασικό είναι οι ξηροί καρποί να είναι σε μορφή πούδρας, δηλαδή πολύ καλά αλεσμένοι. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τον κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο.

Στο έτοιμο σκεύος στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3 από τη ζύμη. Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε σε τοιχώματα τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας. Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη. Με μικρά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια. Τα βάζουμε επάνω στη μαρμελάδα, στην επιφάνεια του γλυκού.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πάστα φλώρα. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι της ταρτιέρας.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr