Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει μια συνταγή μοναδική, που  χαρίζει τεράστια απόλαυση. Είναι ένα γλυκό εύκολο, οικονομικό, που γίνεται στη στιγμή, έχει μοναδική γεύση και πρέπει όλοι να την δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σοκολατόπιτα

• 1¼ φλ. αλεύρι

• 3/4 φλ. ζάχαρη

• 1/4 φλ. κακάο

• 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

• 2 πρέζες αλάτι

• 1 βανίλια

• 1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)

• 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)

• λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί

Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής

• 1 φλ. ζάχαρη

• 1/4 φλ. κακάο

• 1⅓ φλ. βραστό νερό

• παγωτό ή σαντιγί για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας. Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄ περίπου.

Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις το σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε της μπουκιά.

Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυρίμαχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr