ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. σπαγγέτι

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 4 σκ. σκόρδο

• 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι

• βασιλικός

• αλάτι

• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την εύκολη μακαρονάδα aglio olio βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα. Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr