Η ονομαστή Τασία είναι η καλύτερη πρέσβειρα του τόπου της, που μας έκανε να αγαπήσουμε το νησί της αλλά και τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Ας σημειωθεί ότι το εστιατόριο Tassia βρίσκεται στο Φισκάρδο, πάνω στη προκυμαία και είναι πόλος έλξης της απανταχού ελίτ.

ΥΛΙΚΑ

• 2.800 γρ. κρέας κομμένο κομματάκια

• 2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο

• 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

• αλάτι, πιπέρι

• 1 κ. σ. ντομάτα πελτές

• 1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο, για πιλάφι

• 2 κρεμμύδια μέτρια

• 5-6 σκελίδες σκόρδο

• λίγος φρέσκος δυόσμος

• λίγη φρέσκια ρίγανη

• λίγος φρέσκος μάραθος ή άνηθος

• λίγος φρέσκος μαϊντανός

• φύλλο για πίτα χωριάτικο, νερό

TIP

Τα φρέσκα χορταρικά δίνουν μια καταπληκτική γεύση. Αν δεν μπορούμε να τα βρούμε φρέσκα, χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα ξερά, μόνο που αντί για ξερή ρίγανη βάζουμε ξερό βασιλικό. Τα υλικά είναι για ταψί 40Χ35 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Tσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκομμένα, και το κρέας. Τα σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και τα χορταρικά. Bράζουμε το κρέας για μιάμιση με δύο ώρες. Εξαρτάται από το κρέας. Υπολογίζουμε να μείνει λίγο ζουμί. Ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά.

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα όλα με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα. Όταν τα φύλλα ξεκολλούν από τις άκρες του ταψιού, η πίτα είναι ψημένη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Mόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τη σκεπάζουμε με πανί για 1 ώρα. Η κρεατόπιτα είναι ένα καταπληκτικό φαγητό που αρέσει σε όλους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Tο κρέας μπορεί να είναι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο. H κλασική κεφαλλονίτικη πίτα γίνεται από τράγο. Θέμα γούστου είναι τι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Από την Τασία Δενδρινού